Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Το νέο Bonus καταστημάτων με καρότο την επιτάχυνση της απόδοσης



Αθήνα 2-2-2018

Το νέο Bonus καταστημάτων με καρότο την επιτάχυνση της απόδοσης

H Διοίκηση παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα σε όλες τις παρατάξεις, το νέο τρόπο υπολογισμού bonus στα καταστήματα. Έχουμε κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί για την επιλογή της διοίκησης να υπονομεύει την ενότητα των εργαζομένων, αλλά και το θεσμοθετημένο μισθολόγιο αξιοποιώντας το πριμ. Παρόλα αυτά σε μια προσπάθεια αντικειμενικής αξιολόγησης, θα ξεκινούσαμε να καταλογίσουμε στα θετικά την προσπάθεια επίσπευσης του χρόνου απόδοσης (που την τρέχουσα περίοδο είναι στην ουσία «απροσδιόριστο» για τους εργαζομένους ΟΤΕ), τη θέσπιση κριτηρίων που αποδυναμώνει το ρόλο των προϊσταμένων και των επιθεωρητών πωλήσεων και τις …υποσχέσεις για ευελιξία στόχων ανάλογα με τις αντικειμενικές δυνατότητες των καταστημάτων (σε έμψυχο δυναμικό κλπ). Βέβαια και με κάθε καλή διάθεση, τα ψέματα που μας έχει πει η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ / DT είναι επιεικώς ασύστολα κατά τα τελευταία χρόνια: Από τη δέσμευση για τη μη περαιτέρω μείωση του δικτύου καταστημάτων έως την επαναφορά των μισθών από 1/1/2018 (χωρίς να παραγνωρίζουμε τις ευθύνες της συνδικαλιστικής ηγεσίας).

Ο υπολογισμός των bonus θα είναι ενιαίος προς όλους τους εργαζόμενους ΟΤΕ, (πρώην) Oteplus και Cosmote, με το νέο τρόπο υπολογισμού. Στην ουσία, θα ομοιάζει προς τον τρόπο που δινόταν προς τους εργαζόμενους Cosmote με νέα, όμως, αυστηροποίηση. Η εξομοίωση προς τα κάτω είναι αναμφισβήτητα μια πολιτική της Διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ / DT, που συνεχίζεται κι εδώ. Το bonus, λοιπόν, θα δίνεται εφόσον το κατάστημα πιάσει το στόχο, αλλά και ο εργαζόμενος τουλάχιστον το 90% του ατομικού του στόχου κάθε μήνα. Κι εδώ επιτείνεται η αναλγησία και η εχθρότητα προς τον εργαζόμενο: αν κάποιος/κάποια αρρωστήσει ή του συμβεί κάτι στην προσωπική του/της ζωή και δεν είναι αποδοτικός για ένα μήνα, τότε χάνει το bonus όλου του τριμήνου. Ακόμα και αν υπερκαλύψει το χαμηλό ποσοστό του ενός μήνα, από τους υπόλοιπους δύο μήνες. Κι ενώ η Διοίκηση δείχνει εξαιρετικό ζήλο να τιμωρήσει τους εργαζομένους που δεν θα περάσουν το στόχο του 90% για ένα μήνα, δεν δείχνει αντίστοιχα καμία διάθεση δικαιοσύνης και επιβράβευσης των άριστων πωλητών στα καταστήματα που δεν πιάνουν τους στόχους. Σε όλους αυτούς δεν έχει ούτε καν καρότο, αλλά μόνο μαστίγιο…

«Αξιότιμοι» διοικούντες, οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ έχουν ανάγκη να νιώσουν μεταξύ τους ως ομάδα και να αγαπήσουν την εταιρία ως δικό τους σπίτι. Κάθε προσπάθεια για να αυξηθεί ο κακώς νοούμενος «ανταγωνισμός» μεταξύ τους είναι προς τη λάθος κατεύθυνση. Η διαίρεση θέτει σε αναμφίβολο κίνδυνο το μέλλον της εταιρίας, αν και φυσικά αυξάνει τη «βασιλεία» του top management. Είμαστε σίγουροι ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος δεν θα πάρει την εθελούσια ούτε του χρόνου που συμπληρώνει τα 10 χρόνια. Ειδικά τώρα, που με την όποια υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τα κέρδη του Ομίλου θα παραμείνουν τα επόμενα δύο χρόνια σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ αντίθετα οι μισθοί θα παραμείνουν σε μνημονιακά επίπεδα, αφού η Διοίκηση της ΟΜΕ αποφάσισε να μην τηρήσει τις υπογραφές της και να θέσει προς τη Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ / DT «διεκδικήσεις» επιπέδου ελεημοσύνης.

 

blogger templates | Make Money Online