Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΜΕΤΑ: 9 Απρίλη Γενική Απεργία - Στους δρόμους, θα ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές

ΜΕΤΑ: 9 Απρίλη Γενική Απεργία - Στους δρόμους, θα ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές

Εργαζόμενοι/ες, συνταξιούχοι, άνεργοι/ες, νέοι και νέες 
Εδώ και τέσσερα χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα  ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Απολύουν παντού στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, υγεία, παιδεία, συντάξεις, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ακόμη και σήμερα, μέσα  στα κοινωνικά συντρίμμια που έχει σκορπίσει, να κοροϊδεύει τους εργαζομένους και στήνει το νέο παραμύθι της δήθεν «ανάκαμψης» για να  διασωθεί – ενόψει των εκλογών- από τον βέβαιο εκλογικό καταποντισμό.
Γι’ αυτό, σκηνοθετεί το φτηνό «ριάλιτι», «βγαίνουμε από τα μνημόνια» - «τελειώνουν τα βάσανα», προσβάλλοντας ακόμη και τη νοημοσύνη μας, με το νέο παραμύθι το «πρωτογενές πλεόνασμα» το οποίο δήθεν μοιράζουν.
Επιχειρούν για άλλη μια φορά να παγώσουν τη σκέψη και τη κρίση των εργαζομένων, να εξασφαλίσουν με τα ψέματα τον απαραίτητο χρόνο για να ολοκληρώσουν την αποστολή που έχουν αναλάβει, να ξεπουλήσουν τα πάντα στο κεφάλαιο, στους τοκογλύφους δανειστές, να παραδώσουν τους εργαζόμενους στην αυθαιρεσία των εργοδοτών, και την ώρα που τάζουν «λαγούς με πετραχήλια μιας αόρατης ανάκαμψης», κλείνουν συμφωνίες με την τρόικα  και προωθούν νέα μέτρα  σε βάρος της εργασίας.
Ο κατήφορος δεν έχει τέλος, το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται επιταχύνει την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Το νέο πακέτο είναι μέρος της συμφωνίας που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 και βάζει οριστική ταφόπλακα στο εργατικό δίκαιο.
Ετοιμάζουν βήμα βήμα την κατάργηση των τριετιών, που θα καθηλώσει ακόμη περισσότερο  τους μισθούς στα  κατώτατα μισθολογικά όρια.
Στην περίοδο της πρωτοφανούς ανεργίας, απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, πυροδοτούν ακόμη περισσότερο την αύξηση της ανεργίας, διευκολύνουν τις απολύσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις και ανοίγουν τις πόρτες για αντικατάσταση των εργαζομένων με εργαζόμενους χαμηλού κόστους. Διευρύνουν το καθεστώς της ενοικίασης των εργαζομένων σ’ όλες τις επιχειρήσεις.
Τελειωτικό χτύπημα δέχεται το ασφαλιστικό σύστημα. Το οδηγούν στην κατάρρευση μετά και τη νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση των εσόδων του κατά 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε νέα μείωση των συντάξεων και βάζει από το παράθυρο την ιδιωτική ασφάλιση σε βάρος του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.
Σχεδιάζει να βάλει χέρι ακόμα και στο «ιερό» δικαίωμα της απεργίας,  παραχωρεί στους εργοδότες έπειτα από 32 χρόνια,  το δικαίωμα της ανταπεργίας, βάζει στο στόχαστρο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, για να εκμηδενιστούν οι αγώνες  των εργαζομένων.
Αλλά τώρα πια, λογαριάζουν «χωρίς το ξενοδόχο», γιατί οι εργαζόμενοι ξέρουν, έχουν μάθει να διακρίνουν όλα τα πακέτα  της καταστροφής που έρχονται κάθε φορά,  ξέρουν ότι είναι πακέτα θυσιών, είναι μέτρα που τους βυθίζουν όλο πια βαθιά στη φτώχεια.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ξεσηκωμό και την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να αντισταθούμε στην καταστροφή που σπέρνει μια χούφτα αφεντάδων για να πολλαπλασιάσουν  τα κέρδη τους, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Αυτός ο δρόμος θα είναι μακρύς , θα είναι δύσκολος, μπορούμε όμως να τους κερδίσουμε γιατί δεν είναι ανίκητοι, γιατί ο φόβος έχει μεταφερθεί στο δικό τους γήπεδο.
Όσο καθυστερούμε βυθιζόμαστε πιο βαθειά στην ύφεση, στην μακροχρόνια φτώχεια, στην αβεβαιότητα και στην απόγνωση.
Η Απεργία στις 9 Απρίλη μας αφορά όλους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους, άνεργους.
Να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βάζουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ και όσες στηρίζουν την διαίρεση των εργαζομένων και τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις.
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλα τα θύματα των μνημονίων,  με όλα τα κινήματα αντίστασης, να αντιπαλέψουμε τα αντεργατικά μέτρα, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που έχουν ταχτεί να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και οδηγούν έναν λαό και τους εργαζόμενους  σε οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα.
- Κανένας εργαζόμενος με ατομική σύμβαση εργασίας.
- Κατάργηση του δουλεμπορικού καθεστώτος ενοικίασης των εργαζομένων.
- Να επαναρυθμιστεί το δίκαιο των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.
- Επαναφορά του κατώτερου μισθού.
- Άμεσα μέτρα  στήριξης των Ασφαλιστικών ταμείων.
- Μέτρα προστασίας των ανέργων. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας - Δωρεάν μετακίνηση - Πάγωμα στεγαστικών δανείων - Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους.
- Στοπ στις  Διαθεσιμότητες-Απολύσεις- Ιδιωτικοποιήσεις.
- Προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
- Διαγραφή-ρύθμιση δανείων, κανένας πλειστηριασμός, προστασία της πρώτης κατοικίας.  
- Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
9 ΑΠΡΙΛΗ
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΕΔΩ η ανακοίνωση σε μορφή .pdf

 

blogger templates | Make Money Online