Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ψήφισμα της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΕΤ-ΟΤΕ για την Ηριάννα

Ψήφισμα της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΠΕΤ-ΟΤΕ για την Ηριάννα Β.Λ.

Στο ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ στις 27/6 καταθέσαμε το παρακάτω ψήφισμα για την Ηριάννα Β.Λ. – θύμα αστυνομικής σκευωρίας - με αφορμή την πρόσφατη πρωτόδικη καταδίκη της σε πολυετή κάθειρξη, στηριγμένη, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σε ένα λανθασμένο μερικό δείγμα DNA και χωρίς να αναγνωριστεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή της. Για την Ιστορία το σχέδιο ψηφίσματος υπερψηφίστηκε από Αγωνιστική Συνεργασία, ΕΣΚ και ΑΣΕ. Η  (Δ)ΑΚΕ το καταψήφισε ενώ η Συν. Αλληλεγγύη ψήφισε λευκό. 

Σχέδιο Ψηφίσματος 
Είναι από κάθε πλευρά αστήρικτη η καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου, που επιβλήθηκε την 1η Ιουνίου στην 29χρονη Ηριάννα, κάθειρξη 13 ετών με κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», χωρίς ελαφρυντικά, με διάτρητα στοιχεία με χρήση «μερικού γενετικού υλικού» το οποίο «τελείωσε» και απουσία μαρτύρων. Με σαφή ποινικοποίηση της προσωπικής σχέσης της με τον σύντροφό της, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ και έχει ήδη αθωωθεί.
Εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα και συνειρμοί για πλείστες υποθέσεις, στις οποίες οι δικαστικές αποφάσεις βρίσκονται στον αντίποδα του κοινωνικού «περί δικαίου αισθήματος». Είτε πρόκειται για καταδικαστικές αποφάσεις που ποινικοποιούν φοιτητικούς και μαθητικούς αγώνες, εργατικές κινητοποιήσεις, αγώνες για την ματαίωση  πλειστηριασμών κατοικιών κ.λπ., είτε πρόκειται για περιπτώσεις αντίστοιχες με αυτήν της Ηριάννας. Αντιθέτως βγαίνουν αθωωτικές αποφάσεις που αφορούν διάφορα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού.
Η αστήρικτη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου έρχεται να αφαιρέσει από μια νέα επιστήμονα, το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία, το δικαίωμα στην εργασία, τη μόρφωση και την ανθρώπινη επαφή.
Ως σωματείο εργαζομένων, με απόλυτη συνείδηση της θέσης μας απέναντι σε όσους καπηλεύονται τις δημοκρατικές ελευθερίες εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στην Ηριάννα.


 

blogger templates | Make Money Online