Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΤΑ: Την Τρίτη 17 Νοέμβρη ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ενάντια στη «δικτατορία των μνημονίων»

Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», σήμερα, 42 χρόνια μετά, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Και αυτό δεν είναι μια κοινότοπη διαπίστωση:



Το Πολυτεχνείο, το ‘73, αποτέλεσε την κορυφαία έκφραση του αντιδικτατορικού αγώνα, με την κινητοποίηση των φοιτητών των εργαζομένων και του λαού. Άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευση της αμερικανοκίνητης χούντας, που επιβλήθηκε με την αρωγή του ντόπιου και ξένου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου.
Σήμερα, όλοι μας έχουμε χρέος να βαδίσουμε με τα ίδια αποφασιστικά βήματα ενάντια στη «δικτατορία των μνημονίων και των αγορών» και στην πολιτική των μνημονίων, που:
  • Φορτώνουν νέα δυσβάσταχτα χρέη στις πλάτες του λαού για να διασωθούν οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο.
  • «Πυροβολούν» και υποβαθμίζουν τη Δημοκρατία, βάλλουν κατά του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και παίρνουν πίσω τα δικαιωμάτα του κόσμου της εργασίας, οδηγώντας τον στη φτώχεια και στην πείνα.
  • Απαξιώνουν την Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια.
  • Υφαρπάζουν τη δημόσια περιουσία αλλά και οσονούπω τα σπίτια των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
politexneio-oloi-enomenoiΣήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού κοινωνικού μετώπου, με πρωταγωνιστή το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, που -μαζί με τη νεολαία και τα κοινωνικά κινήματα- θα οργανώσει την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και θα αγωνιστεί ενάντια στα μνημόνια και στις πολιτικές λιτότητας, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που ισοπεδώνουν τα πάντα προς όφελος της κερδοφορίας των ολίγων, που «θρέφουν» τον κοινωνικό αυτοματισμό, το φασισμό και τον φοντεμενταλισμό.
Η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, την οποία ως ΜΕΤΑ καταδικάζουμε απόλυτα, επιχειρείται να αξιοποιηθεί από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με πρόσχημα το χτύπημα των τζιχαντιστών, προκειμένου να δικαιολογηθούν παλιές και νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή. Η πολιτική αυτή ευνοεί στην Ευρώπη των ανάπτυξη εθνικιστικών «θυλάκων», ανοίγει το δρόμο για νέα μέτρα περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να «αλυσοδένονται» τα δικαιώματα των εργαζομένων, στο όνομα του πολέμου και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, που οι ίδιες ιμπρεριαλιστικές δυνάμεις εξέθρεψαν προς χάριν της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θα συνεχίζουν να αγωνίζονται στους δρόμους, μέσα από τα συνδικάτα, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, για μια άλλη πολιτική που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και όλων των λαών του κόσμου. Θα συνεχίσουν και θα εντείνουν την πάλη τους για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων, οικοδομώντας παράλληλα ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση στη χώρα.
Για ένα κοινό μέτωπο, για την ακύρωση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, το δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, τη φορολόγηση του κεφαλαίου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου.
Όλοι & όλες στις εκδηλώσεις και στην πορεία
για την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Αθήνα, 3μμ. - Θεσσαλονίκη, 5μμ.
Από το γραφείο Τύπου ΜΕΤΑ, 16-11-15

 

blogger templates | Make Money Online