Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Οι αποσπασματικές, ανακόλουθες και αντιφατικές πρακτικές των (Δ)ΑΚΕ-ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ) για την υπό διαπραγμάτευση ΣΣΕ, εκτροχιάζουν την εργοδοτική αυθαιρεσία



 Αθήνα 2/2/2018

Οι αποσπασματικές, ανακόλουθες και αντιφατικές πρακτικές των (Δ)ΑΚΕ-ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ) για την υπό διαπραγμάτευση ΣΣΕ, εκτροχιάζουν την εργοδοτική αυθαιρεσία

Από τις 15 Απριλίου 2017, ημερομηνία κατά την οποία, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, απέστειλε εξώδικη πρόσκληση στη διοίκηση του ΟΤΕ, για έναρξη διαπραγματεύσεων για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, μέχρι σήμερα, έγιναν πολλά και γράφτηκαν περισσότερα. Προκειμένου να σφυρηλατηθεί, ένα μεγάλο μέτωπο πάλης, απέναντι στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει τρόικα και υλοποιεί ο εργοδότης μας, όπως ήταν φυσικό, υποχώρησε ο κριτικός λόγος, στο όνομα της ενότητας. Αυτό δυστυχώς κάποιοι το εξέλαβαν ως λευκή επιταγή προκειμένου να υπνώσουν, να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους και να νοθεύσουν το διεκδικητικό πλαίσιο. Με τελικό σκοπό την μαζική εξαπάτηση  των εργαζομένων και την υφαρπαγή της ψήφου τους στα σωματεία εκείνα, στα οποία είναι σε εξέλιξη οι εκλογικές διαδικασίες.
Ο χρόνος που πέρασε δεν αξιοποιήθηκε προκειμένου οι εργαζόμενοι, να ενεργοποιηθούν, να ενημερωθούν και να συμβάλλουν στην δημιουργία κλίματος αγωνιστικής διεκδίκησης. Η αδιαλλαξία του εργοδότη είναι δεδομένη και ενισχύεται από την διαιώνιση των πολιτικών λιτότητας και φτωχοποίησης των εργαζομένων και το αντεργατικό πλαίσιο που επιβλήθηκε εσχάτως. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε απέναντί μας  μόνο το αντεργατικό μπλοκ, (τρόικα, κυβέρνηση, μνημονιακή αντιπολίτευση, ΣΕΒ, διοίκηση ΟΤΕ) αλλά και μια εκφυλισμένη, υποταγμένη, εργοδοτική, ηγεσία στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία. Οι (Δ)ΑΚΕ-ΣΥΝ1 (ΠΑΣΚΕ), αποδεικνύονται καθημερινά,  ως η πέμπτη φάλαγγα της εργοδοσίας και πλέον η μοναδική ελπιδοφόρα προοπτική για τους εργαζόμενους, είναι η απόλυτη εκλογική αποδοκιμασία τους.
Έτσι λοιπόν οι δύο συνέταιροι (Δ)ΑΚΕ-ΣΥΝ1 (ΠΑΣΚΕ), αιώνιοι θιασώτες του «ρεαλισμού» και της «αναίμακτης» διαπραγμάτευσης, υιοθετούν όλες τις επιδιώξεις της διοίκησης. Σε συνέχεια της αρχικής τους προσπάθειας να «εξορθολογικοποιήσουν» το πλαίσιο, πέρασαν σε νέα στάδια την προσπάθεια ακύρωσης των προσδοκιών των εργαζομένων:
·      Υπέγραψαν ΣΣΕ γα τα ποσοστά ασφαλείας με την οποία εκχωρούν στον εργοδότη διευθυντικό δικαίωμα τις ημέρες της απεργίας και έτσι μετατρέπουν το προσωπικό ασφαλείας σε απεργοσπάστες. Η μαζική αντίδραση των εργαζομένων υποχρέωσε τους εκπροσώπους των ΑΚΕ-Συν.Αλλ. στην ΠΕΤ-ΟΤΕ να ψελλίζουν ότι επίκειται αλλαγή (;) της διατύπωσης, χωρίς να εξηγούν γιατί μπήκε αυτός ο απεργοσπαστικός όρος, ποιος ευθύνεται για το μπάχαλο και με ποιο τρόπο θα ανατραπεί το όνειδος που υπέγραψαν.
·      Μιας και μιλάμε για μπάχαλο, οι κύριοι της ηγετικής ομάδας της ΟΜΕ-ΟΤΕ έχουν απαντήσεις ή έστω ερωτήσεις, για το πρωτοφανές αλαλούμ του SmartHR; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις δυσλειτουργίες του συστήματος; Τι απαντούν για το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να υποβάλει αιτήματα για τα παλιά Repos που εξαφανίστηκαν ή για πολλές ειδικές άδειες; Που είναι τα χαρτιά μισθοδοσίας και οι εκθέσεις αξιολόγησης στο SAP - SmartHR; Χωρίς να υιοθετούμε θεωρίες συνωμοσίας, μήπως αυτό σχετίζεται με την αποθάρρυνση των δικαστικών διεκδικήσεων αναδρομικών;
·      Με ευθύνη της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ, συνεχίζεται το πάρτι της αέναης μετακίνησης υπηρεσιών και εργαζομένων, από κτήριο σε κτήριο εντός Αττικής. Κοντεύει πλέον να γίνει καλαμπούρι το γεγονός ότι εντός μιας πενταετίας, οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο λεκανοπέδιο, έχουν μετακινηθεί από μία έως και τέσσερεις φορές, από κτήριο σε κτήριο χωρίς να μετατεθούν! Πρόκειται για μια ανορθολογική επιχείρηση σπατάλης χωρίς καμιά σοβαρή τεκμηρίωση, εκτός και αν ο ΟΤΕ είναι κρυφός μέτοχος της εταιρείας που αναλαμβάνει τις μετακομίσεις! Οι αρμόδιοι που επιχειρούν να μας πείσουν ότι επενδύουν και αναβαθμίζουν τα κτήρια, απαξιώνουν να εξηγήσουν τα αυτονόητα ερωτηματικά: Πως γίνεται να επενδύουμε 5 εκατ. € στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου στον Κεραμεικό, αντί να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται εκεί (και αμείβεται με ψιχία) και τις ανάγκες του;  
·      Δεν είναι ήσσονος σημασίας, αλλά αντίθετα αποδεικνύει το μέτρο της συλλογικής μας απαξίωσης το γεγονός της τιμωρίας όσων συναδέλφων υπακούοντας στις αποφάσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ αρνήθηκαν να πάρουν την Prepaid Card. Όσοι συνάδελφοι έχουν μικρά παιδιά, έπαιρναν από παράδοση ένα συμβολικό ποσό (20€) για χριστουγεννιάτικο δώρο. Η διοίκηση του ΟΤΕ φιλοδοξώντας να μπει και στον τραπεζικό κλάδο, εξέδωσε προπληρωμένη κάρτα και υποχρέωσε τους γονείς να την πάρουν. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ με ανακοίνωσή της κάλεσε τους συναδέλφους να μην πάρουν την κάρτα, χωρίς όμως να μπορεί και να τους υπερασπιστεί. Το αποτέλεσμα; Τα παιδιά όσων συναδέλφων δεν πήραν την Prepaid Card δεν πήραν το δώρο 20€!  Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Την αναλγησία της διοίκησης ή την ανικανότητα των (Δ)ΑΚΕ-ΣΥΝ1 (ΠΑΣΚΕ);
·      Χαμπάρι δεν παίρνουν οι ηγεσίες της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των σωματείων από το όργιο εργοδοτικής αυθαιρεσίας: Πλήρωσε μόνος σου την κλήση για το παράνομο παρκάρισμα λέει ο ένας λεβέντης προϊστάμενος! Σου έκλεψαν το Tablet ή το Argus, ή το JDSU; Πρόστιμο μιας μέρας και δεν θα πάρεις bonus του χρόνου! Έλα δούλεψε την Κυριακή και πάρε μόνο την προσαύξηση 75% και 2 ώρες υπερωρία, χωρίς repos! Που τα βρήκατε αυτά γραμμένα ρε παλληκάρια; Σσσσς ησυχία! το συνδικάτο αναπαύεται !   
·      Η τελευταία πρόταση της διοίκησης στην ΟΜΕ-ΟΤΕ συνοψίζεται στην εξής φράση: +150€ ετησίως σε κουπόνια για όσους παίρνουν κάτω από 1000€ μικτά. Τι να σχολιάσει κανείς; Η απουσία από την μεριά της ΟΜΕ-ΟΤΕ, πραγματικής αγωνιστικής ατζέντας είναι ολοφάνερη. Μετά την ντροπιαστική «νέα» πρόταση της διοίκησης, θα περίμενε κανείς από την ΟΜΕ-ΟΤΕ να καλέσει τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και να εξαγγείλει αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Δυστυχώς η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ αυτό που ξέρει να κάνει καλά, είναι να ροκανίζει τον χρόνο. Αντί να οργανώσει ένα μεγάλο κύμα αγωνιστικής διεκδίκησης, υπογράφει τρίμηνες παρατάσεις της τρέχουσας ΣΣΕ, προκειμένου να οδηγηθούν στις εκλογές της ΠΕΤ-ΟΤΕ χωρίς αβαρίες. Ελπίζοντας ότι οι συνάδελφοι δεν έχουν κρίση ή έχουν μνήμη χρυσόψαρου.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι     
 Δεν είχαμε αυταπάτες για το ότι πολύ σύντομα θα καταλήγαμε σε τέλμα. Αυτή η συνδικαλιστική ηγεσία δεν είναι ικανή για τίποτα καλύτερο.
Στο χέρι σας είναι! Εάν ξαναπάρουν την ψήφο σας, έχουν έτοιμη την υπογραφή μιας ακόμα ταπεινωτικής συνθηκολόγησης. Εάν δεν απαλλάξετε τα σωματεία μας από τις υπόλογες, υποταγμένες, εργοδοτικές και κομματικές δυνάμεις των (Δ)ΑΚΕ-ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ) τίποτα καλύτερο δεν μπορείτε να περιμένετε.

 

blogger templates | Make Money Online