Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές μας. Όλες και Όλοι στην Απεργία της 16ης Ιουλίου

Αθήνα, 11/7/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 16.7.2017
ΑΘΗΝΑ: ΕΡΜΟΥ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ & ΩΡΑ 11.00 π.μ.)

Στις 16 Ιουλίου, για μια ακόμα Κυριακή, καλούνται οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η Κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες.
Αυτή την Κυριακή 16.7 θα λειτουργήσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των ενδιάμεσων θερινών εκπτώσεων, όπως προβλέπει η Μνημονιακή  νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η Κυβέρνηση άφησε άθικτη.
Φέτος όμως, η Κυριακή αυτή συμπίπτει και με ένα άλλο νομοθετικό τερατούργημα που ψήφισε η Κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης.
Ο νέος αυτός νόμος και με πρόσχημα τον τουρισμό  προβλέπει την αδιάκοπη λειτουργία των καταστημάτων για 32 Κυριακές, από Μάιο έως και Οκτώβριο σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής (Καλλιθέα, ΄Αλιμο, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα), καθώς και στο εμπορικό κέντρο των Σπάτων (McArthurGlen).
Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δεν το βάζουμε κάτω!
 Συνεχίζουμε τον αγώνα και την αντίστασή μας να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Είναι νόμοι που καταστρέφουν την οικονομία, τον κλάδο, τους εργαζόμενους.
Είναι νόμοι που κάνουν τους εργαζόμενους ακόμα πιο λάστιχο, που εντείνουν την εκμετάλλευση και διευρύνουν την εργασιακή ζούγκλα.

Συμμετέχουμε όλοι στην Απεργία του κλάδου, την
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.7.2017 και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων και των Εργατικών Κέντρων
 Συμμετέχουμε όλη στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της Ομοσπονδίας και των Σωματείων στην Αθήνα 
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.7. ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

 

blogger templates | Make Money Online