Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΕΑΚ-ΓΣΕΕ: Νέα Μνημονιακή Νομοθέτηση για τη δόση - Κοροϊδία δίχως τέλος!

ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ!
ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΈΛΟΣ!
(9/6/2017)
Η Κυβέρνηση σήμερα, νομοθετεί ξανά και σε άσχετο νομοσχέδιο - εξπρές για την Αλιεία (!) νέα επώδυνα μέτρα.
Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την καταιγίδα αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων, που ψηφίστηκαν με το πρόσχημα της 2ης αξιολόγησης.
Η Κυβέρνηση μας είπε τότε ότι τα μέτρα θα ήταν τα τελευταία, ότι η αξιολόγηση θα είχε κλείσει στις 22 Μάη και ότι θα βαδίζαμε ουσιαστικά στο τέλος των μνημονίων και των προγραμμάτων στήριξης.
Το ερώτημα όμως παραμένει: Ή η κυβέρνηση «κορόιδεψε» τους θεσμούς ψηφίζοντας λιγότερα μέτρα, ή η κυβέρνηση τα είχε συμφωνήσει εξ΄ αρχής και προσπαθεί να τα περάσει τώρα με τον πιο ανώδυνο (κατά τη γνώμη της) τρόπο από τους βουλευτές της και την Κοινωνία;
Η ουσία ωστόσο δεν αλλάζει και τα νέα μέτρα είναι υφεσιακά, αντικοινωνικά και διαλύουν την κοινωνία χωρίς άμεσο χειροπιαστό αποτέλεσμα εξόδου από την κρίση.
Με τις νέες τροπολογίες που ψηφίζονται κατ' απαίτηση των δανειστών:
1ον: διασφαλίζεται, να μην υπάρξει καμία περίπτωση τουλάχιστον μέχρι του τέλους του 2022, για πιθανή αύξηση των πενιχρών συντάξεων, λόγω αύξησης του ΑΕΠ και του πληθωρισμού, βάσει της προϋπάρχουσας  νομοθεσίας, που οι ίδιοι δανειστές της υπέδειξαν. Με αυτήν τη διάταξη ο λογαριασμός της «εξοικονόμησης» για συντάξεις την περίοδο 2019-2022 αυξάνεται από 500 εκατ. Ευρώ, σε 750 Εκατ. Ευρώ
2ον: αναδιατυπώνεται η πρόσφατη διάταξη της νομοθεσίας για τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, με την οποία η κυβέρνηση πανηγύριζε ότι αυτές θα υπερισχύουν αυτόματα από 21.8.2018. Με τη σημερινή τροπολογία η Κυβέρνηση σπεύδει να διασφαλίσει ότι οι Σ.Σ.Ε. δεν μπορούν να επανέλθουν μέχρι το τέλος του προγράμματος προσαρμογής. Δηλαδή, μόνο όταν και εφόσον το αποφασίσουν οι δανειστές το πότε θα λήξει το πρόγραμμα προσαρμογής, τότε και μόνο τότε θα συζητήσουν τυχόν αλλαγή στις συλλογικές συμβάσεις.
3ον: «εκσυγχρονίζονται» ακόμα παραπάνω οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
4ον: μεθοδεύεται το ενδεχόμενο επιβολής της μείωσης του αφορολογήτου από το 2019 και όχι από το 2020.
Είναι φανερό ότι ακόμα και αυτό το κυβερνητικό αφήγημα για μέτρα έναντι χρέους καταρρέει καθημερινά. Οι δανειστές συζητούν αποκλειστικά και μόνο για τη δόση του Eurogroup και ζητούν να νομοθετηθεί μέχρι και το τελευταίο «προαπαιτούμενο».
Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν ούτε άλλα μέτρα, ούτε άλλη κοροϊδία!

 

blogger templates | Make Money Online